De Ark Langedijk is een groeiende gemeente die zich niet alleen uitstrekt naar groei in leden, maar vooral naar ons persoonlijke geloof in de Here Jezus Christus. Gods woord is duidelijk dat groei allereerst afhankelijk is van God en daarnaast ook van bedieningen, gaven/talenten en vooral mensen die vervuld van de Heilige Geest de gelovigen toe kunnen rusten. We zijn aan elkaar gegeven! Om die reden verwelkomen we elke maand verschillende bedienen en gastsprekers.

zondag 15 september 2019

Gastspreker Christian Tan

Zondagmorgen 15 september spreekt Christian Tan bij De Ark Langedijk. Hij is een geweldig spreker vol van geloof voor de herleving van de kerk en de redding van wat verloren [...]

zondag 22 september 2019

Gastspreker Anthon van der Laak

Zondagmorgen 16 juni komt Anthon van der Laak bij De Ark Langedijk spreken. Anthon & Joke van der Laak zijn de grondleggers en leiders van de stichting Kingdom Ministries. Zij [...]

zondag 13 oktober 2019

Gastspreker Tom de Wal

Op zondagmorgen 13 oktober komt Tom de Wal van Frontrunners Ministries bij de Ark Langedijk spreken.

zaterdag 23 november 2019

Drieluik seminar met Jan Pool

Drieluik seminar met Jan Pool (Stichting Heartlink) Zaterdag 23 november geeft Heartlink onder leiding van Jan Pool in samenwerking met De Ark Langedijk een drieluik semiar. Die conferentiedag staan de Bijbelse onderwerpen identiteit, [...]

zondag 22 december 2019

HomeRun – Theater stuk

Zondagmorgen 22 december komt Carla Veldhuis naar De Ark Langedijk met haar theaterstuk Home Run. Naast de het zingen van kerstliederen zal dit bijzondere theaterstuk ons meenemen in het hart [...]

Gastspreker Christian Tan

zondag 15 september 2019
10:00 uur - 12:00 uur

Zondagmorgen 15 september spreekt Christian Tan bij De Ark Langedijk. Hij is een geweldig spreker vol van geloof voor de herleving van de kerk en de redding van wat verloren is.

Met Nederlandse-Indische-Colombiaanse roots en opgeleid als sociaal-pedagogisch werker en ontwikkelingssocioloog heeft Christian in het verleden met zijn gezin zich gevestigd in het warme Aruba. Christian was programmamanager op De Betteld en daarna was hij samen met zijn vrouw acht jaar voorganger van een gemeente in Zutphen.

In Zutphen gaf het stel leiding aan een prachtige, groeiende kerk waar God veel ongelovigen tot Jezus bracht. God begon te spreken dit alles achter te laten en op Aruba een kerk te beginnen. Dit leek vrij onhandig, onlogisch en onmogelijk. Dus vroegen God om dan maar uit het niets Arubaanse voorgangers voor hun neus te plaatsen. Dit gebeurde plotseling binnen twee maanden in Amerika, God had hen ook al verteld dat het zou gebeuren. Daarnaast kwam een aantal onmiskenbare profetische woorden. Vol goede moed, zonder salaris, huis, vergunning of mensen om de kerk mee te beginnen ging dit gezin het avontuur aan. Door wat heftige geloofstesten heen heeft God elke belofte waargemaakt en bestaat sinds Valentijnsdag 2016 LEEF! Aruba, nu 65 leden en groeiend!

 

Gastspreker Anthon van der Laak

zondag 22 september 2019
10:00 uur - 11:45 uur

Zondagmorgen 16 juni komt Anthon van der Laak bij De Ark Langedijk spreken.

Anthon & Joke van der Laak zijn de grondleggers en leiders van de stichting Kingdom Ministries. Zij hebben elkaar ontmoet op de Middelbare Theologische Opleiding van “In de Ruimte” in Soest. Sinds 1975 zijn ze getrouwd. Even zo lang staan zij als echtpaar in de bediening van de Heer. Anthon en Joke hebben 4 kinderen, 7 kleinzonen en 1 kleindochter.

De verkondiging van het evangelie van het Koninkrijk is iets dat altijd op hun hart heeft gelegen. God heeft hen getraind op verschillende plaatsen in de wereld. Ze verlangen om hun veelzijdige ervaring door te geven aan anderen. Daardoor zijn ze een vader en moeder voor velen. Hun onderwijs is inspirerend, duidelijk en praktisch navolgbaar.

Na hun periode aan het MTO in Soest hebben ze 8 jaar via de Overzeese Zendings Gemeenschap gewerkt op de Filippijnen. Na terugkeer in Nederland is Anthon 6,5 jaar werkzaam geweest als docent Godsdienst en Maatschappijleer aan de Christelijke M.T.S. in Leiden. Hier heeft hij ook leiding gegeven aan een aantal onderwijsvernieuwende projecten, Ook organiseert Anthon sinds 1990 mannenconferenties.

Daarnaast zijn beiden intensief betrokken geweest bij de Evangelische Christen Gemeente in Rijnsburg, waarvan zij 20 jaar lid zijn geweest. Van 1994 – 1998 zijn Anthon en Joke werkzaam geweest op het conferentiecentrum De Bron in Dalfsen als conferentiecoördinators. Bovendien werkten zij als voorgangerechtpaar in dienst van De Bron Fellowship.

Naast bestaande conferenties hebben zij nieuwe conferenties opgezet in het kader van het vernieuwende werk van de Heilige Geest, o.a. “Koninkrijk van kracht”: de persoon en het werk van de Heilige Geest. Daarnaast zijn zij van 1991 -1997 betrokken geweest bij het werk van Psalmody International. Dit is een internationaal netwerk met scholen in 45 landen over “Lofprijs & aanbidding als levensstijl”, waarvan Anthon nationaal coördinator is geweest. Ook hebben ze verschillende gemeentes helpen starten.

Al hun opgedane kennis in organisatie, onderwijs, pastoraat, training, voorgangerschap etc. heeft ertoe bijgedragen dat zij momenteel door God gebruikt worden om voorgangers en leiders wereldwijd te bemoedigen en te trainen in o.a. Rusland, Azie, Litouwen, Wit-Rusland, Zimbabwe, Uganda en ook Nederland.

In Nederland organiseren zij nog steeds toerustingsseminars, mannenconferenties, en houden zij spreekbeurten in gemeenten. Door de krachtige prediking over verlossing, genezing en bevrijding hebben zij velen tot Jezus zien komen, genezen en bevrijd zien worden. Zij leven fulltime in de bediening van de Heer dat betekent dat zij voor hun onderhoud afhankelijk zijn van giften en de opbrengsten van spreekbeurten en seminars.

Zij geloven dat Gods werk gedaan op Gods manier, nooit Gods voorziening zal missen.

 

Gastspreker Tom de Wal

zondag 13 oktober 2019
10:00 uur - 11:45 uur

Op zondagmorgen 13 oktober komt Tom de Wal van Frontrunners Ministries bij de Ark Langedijk spreken.

Drieluik seminar met Jan Pool

zaterdag 23 november 2019
09:30 uur - 16:30 uur

Drieluik seminar met Jan Pool (Stichting Heartlink)

Zaterdag 23 november geeft Heartlink onder leiding van Jan Pool in samenwerking met De Ark Langedijk een drieluik semiar. Die conferentiedag staan de Bijbelse onderwerpen identiteit, intimiteit en autoriteit centraal. Jan Pool en Walfried Giltjes nemen ons gedurende de dag mee in deze drie geweldige onderwerpen die jouw relatie met God en geloofsleven versterken.

Tijdens de dag zal er een worshipband zijn die de lofprijs en aanbidding zal begeleiden, er is onderwijs, een heerlijke lunch en ook een moment, voor wie dat wil, om persoonlijk gebed te ontvangen.

Geen kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan dit seminar, wel zal er deze dag een vreugdeoffer worden gehouden.

Over de sprekers:

Jan Pool: Kenmerkend voor Jan Pool is dat hij mensen wil raken en uitdagen om Gods hart te zoeken en achter Jezus aan te gaan. Dat doet hij als spreker, mentor en schrijver. Jan valt op door zijn eerlijkheid en hoe hij zich kwetsbaar durft op te stellen. Jan is ook tot en met 2017jarenlang voorganger geweest van gemeente Shelter in Haarlem.

Walfried Giltjes: Voorganger Shelter Haarlem

L U N C H: De lunch wordt verzorgd door gemeente De Ark en wordt gratis aangeboden. De lunch bestaat uit luxe belegde broodjes en nog veel meer lekkers.

G E E N  K O S T E N: Er zijn geen kosten verbonden aan dit seminar, wel zal er deze dag een vreugdeoffer worden gehouden.

Aanmelden Eventbrite: KLIK HIER

Link Stichting Heartlink KLIK HIER

HomeRun – Theater stuk

zondag 22 december 2019
10:00 uur - 11:45 uur

Zondagmorgen 22 december komt Carla Veldhuis naar De Ark Langedijk met haar theaterstuk Home Run. Naast de het zingen van kerstliederen zal dit bijzondere theaterstuk ons meenemen in het hart van God de Vader (het theaterstuk is in plaats van de prediking). De naam Home Run (ren naar huis) vertelt dat ieder is uitgenodigd om thuis te komen bij een hemelse Vader.

Het theaterstuk toont een indrukwekkend verhaal en voert de kijkers mee in 3 aktes vol met komische en ontroerende scènes, prachtige kostuums en ijzersterke muziek . Theatermaker Carla Veldhuis (bekend van Wandeltheater Dolorosa) schreef Home Run geheel zonder woorden, uitgebeeld in dans en toneel. Het verhaal word gespeeld door een team van 14 personen en duurt 40 minuten. De voorstelling bemoedigd allerlei mensen enorm:  jong, oud, gelovig of niet. Door het prachtige kunstkarakter is dit theaterstuk laagdrempelig en zeer geschikt om mensen mee naar toe te nemen. ”

Carla werkt graag zonder woorden; “een beeld zegt meer dan 1000 woorden is haar motto”.

Carla Veldhuis is vooral verhalenverteller. Ze verweeft op een meesterlijke manier concepten van uit Gods hart met herkenbare levensverhalen. Ze houdt ervan in dans en drama verhalen te laten zien vanuit Gods waarde en schoonheid. Carla kwam als tiener zelf tot geloof door een dramastuk, en weet als geen ander de impact van dans en theater die via het hart spreken.

Samen met collega’s Natasja Hoogendijk, en Job van der Wal (www.mightyimpulsemovement.nl) choreografeerden ze Home Run voor het 14 koppige team van jong talent en professionals.