Over ons

Over de Ark Langedijk

De Ark Langedijk is een groeiende kerk in Langedijk, met een hart voor de buurt en de dorpen om ons heen. Door al onze diensten en activiteiten heen willen wij een open gastvrije gemeenschap zijn met veel liefde, onderlinge verbondenheid en harmonie. Een plek waar mensen met verschillende achtergronden zich welkom en thuis voelen. Dit doen we vanuit het geloof dat God onvoorwaardelijk van mensen houdt, Jezus onze hoop is en de Heilige Geest de kracht en liefde van God wil openbaren. De Bijbel is hierbij ons uitgangspunt en richtlijn voor ons leven.

Elke zondagmorgen houden we een eigentijdse samenkomst in Theater de Binding en is toegankelijk voor alle leeftijden. Met lofprijs en aanbidding, prediking en creativiteit verlangen we de tijdloze boodschap van Jezus Christus te vertegenwoordigen op een heldere en frisse manier. Voor de kinderen is er op de zondagmorgen KidsArk, waar zij hun eigen dienst hebben.

Naast de centrale zondagmorgen samenkomsten komen wij door de week samen bij de bidstond (Prayer Ark), Family Life Groups en Women’s Ark, waarin sterk de nadruk ligt op onderling contact, verbondenheid, zorg voor elkaar en onze naaste.

Sluit je bij ons aan

Op zondagmorgen naar de kerk gaan is meer dan liederen zingen en naar een prediking luisteren.

We willen een kerk zijn waar mensen die vaak naar de kerk gaan en mensen die nog nooit geweest zijn zich welkom en thuis voelen. Om zo’n kerk te zijn hebben we de hulp nodig van mensen die onze visie en passie delen, om de omgeving van Langedijk bekend te maken met de geweldige boodschap van de Here Jezus en ze te leiden in een levende relatie met Hem.

 

Family life

Gods Woord zegt dat we allemaal uniek zijn. Wanneer je in relatie met God en andere gelovigen komt zal je tot bloei komen en groeien naar geestelijke volwassenheid. We willen daarom allereerst in verbinding staan met God en elkaar als gemeente. Samen zijn wij Gods familie.

Om die visie en passie handen en voeten te geven hebben we in onze gemeente drie pijlers:

Connect

We nodigen je uit om deel te zijn van onze familie. De Bijbel laat zien dat het altijd al Gods plan was dat iedereen deel zou zijn van Zijn familie. Een plaats waar je mag komen zoals je bent, waar wij je in Gods liefde en kracht willen helpen te laten groeien in je relatie met God en met de andere familieleden.

Serve

We geloven dat Gods persoonlijke aanwezigheid in de kerk tot levensverandering kan leiden. In het leven van onze kerk is ruimte voor iedereen. We zijn allemaal uniek gemaakt en uitgerust om deel te nemen aan het reddingsplan dat Hij voor deze wereld heeft. God kan door onze gaven en talenten heen werken. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt. Er is ruimte voor je om te groeien en de potentie die God in je heeft gelegd te ontwikkelen wanneer je uitstapt en anderen dient.

Invite

Om geestelijk te kunnen groeien en gezond te blijven is het van groot belang om deel uit te maken van een plaatselijke kerkelijke gemeente. De invloed die je hebt op je geliefden en collega’s is net zo belangrijk. Als familie dienen we ook buiten de gemeente, waar we met Gods liefde in ons leven anderen om ons heen raken. We nodigen daarom regelmatig mensen uit voor één van onze samenkomsten om God en elkaar te ontmoeten.